Introducere Ultima actualizare: 15/11/2022

WebAlert este soluția ideală pentru antreprenorii și companiile care doresc să optimizeze comunicarea cu clienții lor și să economisească timp și bani. Dacă ești obosit să trimiți mesaje manual, să pierzi timp prețios și să cheltui bani inutil pe servicii de mesagerie costisitoare, WebAlert este aici pentru a-ți oferi o soluție simplă și convenabilă.

WebAlert permite integrarea cu platforme populare precum WHMCS, Prestashop și Woocommerce, prin intermediul API-ului, astfel încât să poți utiliza instrumentele pe care deja le folosești pentru a comunica cu clienții tăi. Integrarea cu aceste platforme nu doar simplifică procesul de trimitere a mesajelor, dar și reduce erorile umane și crește eficiența.

Cu WebAlert, poți trimite mesaje personalizate către clienții tăi, inclusiv notificări de comenzi, confirmări de programări, informații despre promoții sau alte mesaje importante. De asemenea, poți urmări livrarea mesajelor și poți accesa rapoarte detaliate privind trimiterea de mesaje SMS.

Ce este WebAlert?

WebAlert este o aplicație de tip SMS gateway care permite utilizatorilor să trimită mesaje SMS către clienții lor prin intermediul unei interfețe de programare a aplicației (API). Aplicația poate fi integrată cu orice platformă prin intermediul API, oferind o modalitate simplă și rapidă de a comunica cu clienții.

Scopul aplicației este de a ajuta antreprenorii să reducă timpul necesar pentru a comunica cu clienții și să aibă o eficiență mai mare în gestionarea relațiilor cu aceștia. Folosind WebAlert, antreprenorii pot trimite mesaje personalizate către clienții lor, inclusiv notificări de comenzi, confirmări de programări, informații despre promoții sau alte mesaje importante.

O altă caracteristica importantă a aplicației este capacitatea de a urmări livrarea mesajelor SMS. Utilizatorii pot vedea starea mesajelor trimise și pot primi alerte atunci când un mesaj nu poate fi livrat.

În plus, WebAlert oferă și alte funcții, precum programarea mesajelor pentru a fi trimise la o anumită oră, gestionarea listelor de contacte și accesul la rapoarte detaliate privind trimiterea de mesaje SMS.

WebAlert este o aplicație de tip SMS gateway puternică și flexibilă care poate fi integrată cu orice platformă și care oferă antreprenorilor o modalitate eficientă și convenabilă de a comunica.

Instalare Aplicație

Instalarea aplicației WebAlert.ro pe telefonul sau dispozitivul dvs Android.

Pentru Instalarea aplicației WebAlert.ro pe telefonul sau dispozitivul dvs Android vă rugam să urmați următori pasi.

Descărcare Aplicație

Aplicația WebAlert poate fi descărcată direct din contul dvs la secțiunea "Descarcă Aplicația"

Pasul 1 - Instalare Aplicație

Primul pas în instalarea aplicației WebAlert este să permitem telefonului sau dispozitivului Android posibilitatea de a instala aplicații din surse necunoscute.

Apăsați Setări și apoi continuați spre următorul pas.

Pasul 1

Pasul 2 - Instalare aplicații necunoscute

Este necesar că la opțiunea Instalare aplicații necunoscute să activăm opțiunea "Permiteți din acesta sursa"

Pasul 2

Pasul 3 - Confirmare Instalare Aplicație

Următorul pas este să confirmăm instalarea aplicației WebAlert apăsând butonul "Instalați"

Pasul 3

Pasul 4 - Confirmare acces la sistemul de mesagerie

Pentru a putea trimite și primi mesajele aplicația WebAlert are nevoie de permisiunea de a face acest lucru, iar următorul pas este să apăsam butonul "Permiteți"

Pasul 4

Pasul 5 - Confirmare acces la conținutul media

Pentru a putea trimite și primi mesajele MMS aplicația WebAlert are nevoie de permisiunea de a face acest lucru, iar următorul pas este să apăsam butonul "Permiteți"

Pasul 5

Pasul 6 - Confirmare acces la apeluri telefonice

Pentru a putea trimite cereri USSD aplicația WebAlert are nevoie de permisiunea de a face acest lucru, iar următorul pas este să apăsam butonul "Permiteți"

Pasul 6

Pasul 7 - Confirmare rulare aplicație

Pentru că aplicația să ruleze "NO STOP" este necesar că noi să permitem, dacă aplicația nu rulează în fundal mesajele automate din platforma dvs nu vor fi trimise până când dvs nu deschideți și porniți aplicația WebAlert, pentru a preveni acest lucru recomandarea este să permiteți aplicației să ruleze în fundal.

Pasul 7

Pasul 8 - Instalare cu succes!

Instalare cu succes! Următorul pas este deschiderea aplicației WebAlert.

Pasul 8

Pasul 9 - Authentificare

Instalarea sa finalizat cu succes, acum ne putem authentifica în aplicația WebAlert, authentificarea se poate face astfel; 1. Folosind email și parola primite în mesajul de confirmare a înregistrări. 2. Folosind opțiunea "SIGN IN USING QR CODE" unde putem scana codul QR din emailul de confirmare.

Pasul 9

Pasul 10 - Dashboard

Authentificarea sa efecutuat cu succes! Ultimul pas este să pornim aplicația apăsând pe buton de start din colțul deapta jos a aplicației (CERC ROTUND), apoi aplicația vă porni și mesajele dvs pot fi trimis din platforma WebAlert sau din alte platforme integrate cu WebAlert la cererea dvs.

Pasul 10

Dispozitive

Dispozitive este secțiunea unde administrăm prin adăugarea sau ștergerea dispozitivelor care rulează Android.

Administrarea dispozitivelor

Administrarea dispozitivelor vă permite să adăugați unul sau mai multe dispozitive care rulează sistemul de operare Android și suportă rețea de telefonie mobilă. Numărul de dispozitive adăugate este limitat de către pachetul achiziționat.

Adăugare Dispozitiv

Adăugare unui nou dispozitiv (telefon mobil) se face prin apăsarea butonului "Adaugă Dispozitiv" apoi se urmează pasi de instalare de la secțiunea Instalare Aplicație sau din Pagina Web.

Ștergere Dispozitiv

Ștergerea unui nou dispozitiv (telefon mobil) se face prin selectarea dispozitivului apoi prin apăsarea butonului "Șterge Dispozitiv" apoi se confirmă cu Da mesajul de avertizare a ștergeri dispozitivului.

Blacklist (Lista Neagră)

Lista Neagră (Black List) este lista unde adaugăm persoanele din partea cărora nu mai dorim să primim mesaje.

Lista Neagră îi va permite utilizatorului să fie blocat în a primi mesaje dacă acesta decide să fie șters din lista de abonați a campaniei de sms.

Adăugare Manuală

Pentru a adaugă un număr de telefon în Lista Neagră (Black List) este necesar să mergeți la Meniul Blacklist iar apoi să utilizați butonul Adaugă, butonul va permite să adăugați unul sau mai multe numere de telefon.

webadd-blacklist-add-manual

Adăugare Automată - Dezabonare

Adăugare Automată în Lista Neagră (Blacklist) numită și unsubscribe se face prin trimiterea unui mesaj cu cuvântul "STOP {Număr}" de către un abonat al listei din campania sms creată de către noi.

În cazul unei campanii SMS este recomandat, că opțiunea de dezabonare să fie inclusă în mesaj pentru a preveni suspendarea abonamentului dvs de către operatorul de telefonie mobilă cu motiv de încălcare a acordului GDPR astfel îi oferi abonatului posibilitatea de a se dezabona automat.

"STOP {Număr}" - {Număr} va fi unic pentru fiecare cont, nu folosiți numărul din imaginea de mai jos, folosiți numărul din contul dvs de client WebAlert™

webadd-blacklist-add-automat

Ștergere

Ștergerea din Lista Neagră (Blacklist) se face prin selectarea unui sau mai multe numere de telefon apoi după selectare se apasă butonul Șterge care apoi vă confirma dacă doriți ștergerea numărului de telefon din Lista Neagră (Blacklist).

Atenție dacă abonatul și-a confirmat dreptul de dezabonare prin trimiterea mesajului STOP, nu trimiteți alt mesaj către abonat! Încălcați acordul GDPR.

webadd-blacklist-add-automat

Șabloane (Templates)

Secțiunea de șabloane (templates) vă permite să adăugați mesaje predefinite, prin adăugarea șabloanelor salvați timp atunci când doriți să creați o campanie sau aveți mesaje predefinite prin automatizare astfel nu trebuie să scrieți același mesaj de fiecare dată.

Adăugare Șabloane

Adăugarea unui șablon se face din secțiunea Șabloane, apoi prin apăsarea butonului Adaugă Șablon

webalert-sabloane

Ștergere Șabloane

Pentru a șterge unul sau mai multe șabloane se selectează unul sau mai multe șabloane apoi din apăsam butonul Șterge

webalert-stergeresablon

Contacte

Secțiunea contacte din WebAlert vă permite să creați liste la care ulterior veți adaugă contacte pentru a crea o campanie sms.

webalert-stergeresablon

Adăugare Listă Contacte

Pentru a putea adăuga contacte, este necesar să creați o listă în care acest contacte vor fi adăugate.

Section Item 6.2

Section Item 6.3

.

Mesaje

.

Primite

.

Trimise

.